DIĞER TÜM FAALIYETLERIMIZ

Bursa ili Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) 1963 yılında kurulmuş,  tüzel kişiliğe sahip bir kamu kuruluşudur.
Birliğin amacı: Devletin; hayvancılığın ıslahı , geliştirilmesi, hayvansal ürünlerin değerlendirilmesi, muhafazası, ihracı amacıyla uyguladığı politikayı izlemek ve devletin çalışmalarına uygun bir faaliyet göstermek, yardımcı olmak, katkıda bulunmak, maliyeti düşürücü, yol gösterici, eğitici, öğretici bir program içinde çalışmaktır.
Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği olarak toplantılarda alınan kararlar ve müzakereler çerçevesinde gerçekleşenler ve gerçekleşme aşamasında olan faaliyetler aşağıda maddeler halinde sunulmuştur.
Karacabey ilçesi  Karasu  köyünde  mera  ıslahı  yapılmış, Mustafa Kemalpaşa  Yeşilova beldesinde 400 dönüm arazinin mera ıslahına mazot bedeli ödenerek yardım edilmiş,  Karacabey Boğaz köyde mer’ada sıvat yapılmıştır.
Merkez, Mustafa Kemalpaşa, İnegöl ilçe merkezlerinde  açılan  aygır aşım durakları için kuru ot ve kesif yem, yataklık sap saman alınmıştır.
Sığır cinsi hayvanların kayıt altına alınması   veri tabanına işlenmesi çalışmalarınandestek olarak hayvancılığın geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla sığır kulak küpesi, Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında bulunan üreticilerin koyunlarının hastalık ve verim takibinin yapılabilmesi için koyun kulak küpesi, bilgisayar, yazıcı, fotokopi makinası  alınarak destek olunmuştur.
İl ve ilçelerde Suni tohumlama hizmetlerinde kullanılan sperma ve sıvı  azot gazı alınmıştır.
Hayvan Sağlığı hizmetlerinde kullanılan arabalar için gerekli akaryakıt ve yedek parçaları alınmış  onarımları yaptırılmıştır.
Önceki yıllarda Hayvan Sağlığı bünyesinde kurulan gezici acil servis için gerekli ilaç ve  malzeme alınmıştır.
4440223 numaralı ücretsiz telefon hattı alınmış ve Alo Gıda ve Hayvan Sağlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere hizmete sunulmuştur. Bu sistem için sesli yanıt sistemi kurulmuştur.
Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunun tefrişi yapılmış, koltuk, masa, projeksiyon makinası alınmıştır. Daha sonra bu malzemeler Tarım İl Müdürlüğüne hibe edilmiştir.
Hayvan Hastalıkları Teşhis laboratuarının boya badana işleri ve tadilatı yaptırılmıştır.
İki adet cep telefonu hattı ve bir adet telefon makinası alınmış, acil görüşmelerde kullanılmak üzere Tarım İl Müdürü ve İl Müdür Yardımcısına teslim edilmiştir.
Hayvan Hastalıkları Teşhis laboratuarında bulunan deney farelerinin ihtiyacı olan yemler alınmıştır. Yine teşhis laboratuarında kullanılmak üzere santrifüj cihazı alınmıştır.
Şap aşılamaları sırasında aşılanan hayvanlarda alerjik reaksiyon görülmesi halinde hayvan ölümlerini önlemek için uygulanması gereken antialerjik ilaçlar  alınmış aşılama ekiplerine teslim edilmiştir.
Şap aşılamaları sırasında anaflatik şok ile ölen inek için de yetiştiriciye tazminat ödenmiştir.
Hayvan Sağlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere aşı ve serumların saklanacağı buzdolabı, aşı çantası, enjektör ve iğne ucu, Hayvan Hastalıkları Teşhis Laboratuvarında kullanılmak üzere sodyum hypoklorit, etil alkol, pipet, aşı dolaplarında kullanılmak üzere termometre, mikrobiyel analizlerde kullanılmak üzere antibiyotik, pataloji laboratuarında kullanılmak üzere doku takip kaseti alınmıştır.
Tarım İl Müdürlüğünün İSO 9001 çalışmalarına katkıda bulunulmuş, hizmet masalarının bulunduğu büroda kullanılmak üzere klima alınmış ve dış cephe  boya masraflarına katkıda bulunulmuştur.
Hayvan Hastalıkları Teşhis laboratuarının ruhsatlandırma çalışmaları için gerekli plan ve projelerin ozalit çekimleri yaptırılmıştır.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 2007/18 sayılı Genelgeleri doğrultusunda HA-GEL Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketinin ve acenteliklerin kapatılma masrafları ödenmiştir.
Analitik Bütçe ve  Tahakkuk Esaslı Muhasebe Yazılım Programı alınarak Birlik muhasebe kayıtlarının  bilgisayar ortamında tutulmasına başlanmıştır.
Koyun, keçi süt yemi alınmış ve ihtiyacı olan yetiştiricilere verilmiştir.
İl Tarım Müdürlüğüne mera tespit ve tahsislerini yapmak, mera tecavüzlerini belirlemek için GPS cihazı alınmıştır.
Kırsal kalkınmaya yönelik olarak Bursa İli ve İlçelerinde uygulamak üzere Koyunculuk ve Saanen Keçiciliği Projeleri hazırlanarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığından ödenek talep edilmiştir.
Birliğimiz Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Batı Kapısı Girişi Osmangazi/BURSA adresinde çalışmalarına devam etmektedir.
Orhaneli Belediye Başkanlığının Orhaneli Üreten Kadınlar Kooperatifi üyelerinin kullanması için salça makinesi ve hamur yoğurma makinesi alımında maddi destek yapılmıştır.
Mülkiyeti Birliğimize ait Harmancık İlçesinde bulunan Boğa Barınağı ile ilgili Harmancık Belediye Başkanlığının kamulaştırma kararı ile ilgili 13/06/2016 tarih ve 8 Sayılı Birlik Meclis kararı ile Birlik Encümenine yetki verilmiş olup  Boğa Barınağı rayiç bedeli üzerinden Harmancık Belediyesi tarafından kamulaştırılmış ve kamulaştırma bedeli Birliğimiz banka hesabına aktarılmıştır.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün İlimiz Mustafakemalpaşa ilçesi ve köylerinde hayvanlarda Kuduz hastalığı ile mücadelede ihtiyaç duyduğu Kuduz aşısı  alınmıştır.
Birliğimizin çalışmaları kuruluş amacına ve Meclis taleplerine uygun olarak devam etmektedir. Birliğimiz bölge hayvancılığının ve tarımın geliştirilmesi ve ıslah çalışmalarına imkanları ölçüsünde katkıda bulunmuştur. Birliğimiz tarafından uygulanan projelerin takibine devam edilecektir.
Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği olarak tarım ve hayvancılıktan başka alternatif geçim kaynaklarının bulunmadığı bilinen fakir ve kırsal bölgelere daha çok hizmet edebilmek için çeşitli kamu sivil toplum kuruluşları  ile ilişkilerimiz artırılarak önümüzdeki dönemde daha köklü projeler geliştirilip uygulanmaya devam edilecektir.